Bageriet i de småländska skogarna

Smålands största bageri och äldsta leve­rans­ba­geri

Vi har bakat i vårt bageri Urshult sedan 1903 och det tänker vi fortsätta med. Än idag både bakar och levererar vi lokalt för att kunna erbjuda dig möjlig­heten att göra hållbara val, både vad gäller miljö och lokalt näringsliv.

Modernt hant­verks­ba­geri med tradi­tio­nella bakme­toder

Vi bakar bröd natt efter natt med tradi­tio­nella bakme­toder för att du ska få bröd på bordet varje morgon. Samtidigt som vi är helt trans­pa­renta vad gäller innehåll och till­verk­ning. Det ska vara enkelt men gott.

God kvalité

För oss kommer kvalité och smak först. Vi är stolta över att alltid leverera dags­färskt bröd och vi kompro­missar aldrig någonsin med smaken. Oavsett om det är ett fluffigt fikabröd eller ett kompakt fröbröd utan tillsatt socker. Det ska smaka gott, annars kan det vara. Vi kallar det god kvalité.

Bakglädje på riktigt

Trots att vi stått med fingrarna i degen i över 120 år är det än idag bakglädjen som driver oss. Nuvarande ägarna Tobias och Mikael står stadigt med båda fötterna i bageriet och bakglädjen är det som får dem att gå till jobbet varje morgon (eller tja, natten).

Mjölig fing­er­topp­känsla

Testa. Knåda. Smaka. Testa. Kavla. Smaka. Testa. Grädda. Smaka.

Våra ägare Tobias och Mikaels finur­lighet och expe­ri­ment­lusta genom­syrar allt vi gör. Vi älskar att prova nya recept. Ibland blir det riktigt bra (om vi får säga det själva). Ibland blir det mindre bra. Då testar vi igen. Tills vi är 100% nöjda med både smak och konsi­stens och en nyhet kan rulla ut från bageriet.